BModesto Talent Award

Sea Bottom reikt jaarlijks de Talent Award uit aan een aanstormend artiest die een bredere publieke erkenning verdient voor zijn buitengewone muzikale kwaliteit. Met deze award wil de organisatie van Sea Bottom aandacht geven aan getalenteerde musici die relatief aan het begin van hun carrière staan. Flevolandse amateurmusici die muziek maken in het genre Jazz, Blues, Funk, Hiphop, Soul, R&B, Latin. Maar ook rap en nog niet bekend bij het grote publiek. 

Optreden tijdens festival

Een ‘echt’ optreden op het veelbezochte festival op zaterdag 8 mei 2021 (mits het op deze datum door kan gaan) is de prijs die je kunt winnen, met de bedoeling zo je carrière een boost te geven. Wie wint na Divertido (2008), Quasar (2009), Shannon Sarracco (2010), Jamy & the Crazy Bebopers (2011), Skywalkers (2012), Zweem (2013), Anouk & Abel (2014), Jammed (2015), I Jazz ( 2016) en Posthoorn Kwartet (2017) de Seabottom Talent Award 2020 en mag optreden op BModesto Sea Bottom 2020 op zaterdag 8 mei! Deelname is voor iedereen die niet beroepshalve muziek maakt en afkomstig is uit Flevoland. Bij een solistisch optreden dient voor eigen begeleiding te worden gezorgd. Bij een band dient het merendeel van de bandleden uit de provincie Flevoland te komen.

Minimaal twee nummers insturen

Meedoen kan door minimaal twee nummers in te sturen naar info@seabottom.nl. En vergeet niet de informatie mee te sturen over de musici, samenstelling, soort muziek, ervaring, leeftijd en contactgegevens. Stuur je inzending zo snel mogelijk en wie weet nodigen we jou, eventueel met band, uit voor een optreden in het pand waar voorheen The Sting zat. Je optreden tijdens dit pop-up concert maakt deel uit van de voorronden in de strijd om de BModesto Talent Award. Het geluid in het gebouw is aanwezig, maar eenvoudig. Je moet zelf voor instrumenten en eventueel een geluidsversterker zorgen. Heb je een eigen geluidsinstallatie? dan is dat natuurlijk ook prima. Per concert worden er drie sets van 40 minuten gespeeld. Dit mogen drie dezelfde sets zijn, want we wisselen elke set van publiek. Er is een professionele jury aanwezig, die een rapport maakt dat je ook zal ontvangen Het aanwezige publiek mag bij elke set stemmen, ook hun mening wordt meegenomen in het oordeel. Op de dag van het festival strijden de twee finalisten nogmaals om de Award en dan wordt de winnaar bekend gemaakt.

Data pop-up

Afhankelijk van hoe het COVID-19 virus zich ontwikkelt, zullen we de pop-up concerts starten op 14 november 2020. De overige data zijn 12 december, 2 januari, 13 februari en 10 april. 

Speel jij in een band of ben je een aanstormend talent die een podium verdient? Geef je dan snel op via info@seabottom.nl. Geef eventueel je voorkeur voor een bepaalde datum op. Sea Bottom Talent Award is een initiatief van de stichting Jazz-I in samenwerking met Kubus Lelystad.