Sigaren

Ronald Riecker sigarenliefhebber en vakidioot is al jaren de longfiller specialist van Lelystad. Ongeveer 28 jaar geleden stapte Ronald de tabakswereld in, als niet roker nota bene. Als snel was de nieuwsgierigheid naar sigaren groot. Ronald ging naar diverse cursussen en proefde zo nu en dan eens wat. De liefde voor sigaren bloeide op toen Ronald in aanraking kwam met longfillers, de handgemaakte sigaren uit oa.a. Cuba, Dominicaanse republiek en Nicaragua. 

In de Primera winkel (Lelycentre) heeft Ronald een ruime humidor met maar liefst 200 verschillende sigaren.

Zelf is hij groot liefhebber van Nicaragua sigaren. Voor zijn sigaren is hij ook naar Nicaragua geweest. Maar ook Cuba heeft hij bezocht. Hier om zijn vakdiploma te halen om Habano Specialist te mogen worden. Als sigarenliefhebber heet Ronald u van harte welkom op Seabottom 2020. Een goed gesprek over sigaren is altijd boeiend en leerzaam!

Man met de Baard 

Man met de Baard maakt koffie. Goede koffie. Wij verzamelen de allerbeste koffiebonen van over de hele wereld. 

In onze koffiebranderij aan de Kolkweg in Lelystad maken wij daar heerlijke koffie van en Lelystad heeft ons inmiddels gevonden!

Als je stadsgenoten als klant hebt, mag je ook wat terug doen voor je stad. Dat doen wij door in onze branderij te werken met mooie mensen. Stadsgenoten die midden in de samenleving willen staan en daar soms wat hulp bij nodig hebben. Unieke en bevlogen mensen met karakter.

Wij dragen ook ons steentje bij door evenementen te sponsoren die ‘ons Lelystad’ echt op de kaart zetten. Het Sea Bottom Festival is daar een goed voorbeeld van. Dit past ons als een jas. Samen luisteren naar prachtige live muziek, terwijl je goede en heerlijke koffie drinkt. Dat noem je: ultiem genieten!

SBWC

De aanwezigheid van de SBWC op het festival in 2019 is voor vele bezoekers positief beoordeeld.  

De doelstelling van de SBWC is; ”Het verkrijgen of vermeerderen van kennis van de smaken, geschiedenis, productie en andere aspecten van de Ierse, Schotse en andere whisk(e)y’s”. Dit doen we als leden vooral samen, we zien het als een ontdekkingsreis door de grote wereld van de whisky’s. De nosing & tastings worden georganiseerd door leden zelf, het bestuur en soms door experts van buitenaf.

Hoewel het leren kennen van whisky de belangrijkste doelstelling is, vinden we het ook erg belangrijk dat de leden elkaar op een prettige en informele manier leren kennen. Genieten in goed gezelschap is immers dubbel genieten.

Op het festival stellen we U in de gelegenheid om 4 mooie, verschillende, whisky’s te proeven. Er zullen leden aanwezig zijn die uitleg geven en vragen kunnen beantwoorden.

Barber

DYZL Oldschool Barbershop in Lelystad is opgericht door JC Kristy Hartmann. Een professionele Master Barbier en haarstilist die is afgestudeerd in 1985 in Canada. Zij werkt zij aan zij met Zack de Barber, die afgestuurd is als barber bij de Professional Amsterdam Barber School in 2014. In 2013 heeft ze haar skills als barber opgefrist en de kunst van het knippen tot in de puntjes bijgewerkt. Dit heeft ze gedaan bij de beroemde Schorem Barbiers en bij de New York Barbershop in Rotterdam. Datzelfde jaar werd Kristy ook Master Barber bij de British Master Barbers Alliance. Met meer dan 32 jaar ervaring in het barbershop heeft ze deelgenomen aan verschillende beurzen en tentoonstellingen.

De barbershop en barbiers zien er precies zo uit als je opa vroeger met een witte jas en schort, knippend zonder gedoe. Wacht op je knipbeurt met een drankje en goede gesprekken. Barbershops zijn ouderwets en zo hoort het ook;

sommige dingen horen gewoon niet te veranderen.