Sabrina Starke

Sabrina Starke is een award winnende singer-songwriter, producer en ambassadeur van selfempowerment, wonend in Rotterdam. Sabrina heeft een aantal prestigieuze awards op haar naam staan voor haar soulvolle muziek, waaronder twee Edison Awards (Beste Nieuwkomer van 2009 & The Edison Jazzism People’s Choice) en twee Radio 6 Awards (Best Album 2013 & Best Song 2015). In minder dan 10 jaar heeft Sabrina een groot aantal singles uitgebracht, afkomstig van haar 5 albums. In 2008 verscheen haar debuutalbum “Yellow Brick Road” waarop de hitsingle “Do for Love” staat. Toen het Amerikaanse jazz record label ‘Blue Note’ haar opmerkte, hebben zij het album nogmaals uitgebracht. Het gevolg was dat het album 52 weken lang in de Album Charts stond, waarna het platina werd. Haar nieuwe releases ‘Paradise’ en ‘It Will Change’ zijn uitgekomen in 2022. Onderhand heeft de zangeres al 6 studio albums op haar naam staan. ‘Underneath The Surface’, haar laatste album, kwam uit in 2018. Dit was een verhalenboek geworden over haarzelf.
Geworteld in soul, hiphop, folk en blues nodigt ze de luisteraar uit om dichter naar de lagen van hun eigen leven te kijken. We horen dan ook songs over zelfontdekking en zelfacceptatie.
Ter ondersteuning van het album, debuteerde Sabrina als kunstcurator van
de tentoonstelling ‘Who do you think you are?’, waar bezoekers de schoonheid
en complexiteit van een multidimensionale identiteit kunnen verkennen door de ogen van 9 lokale en internationale beeldend kunstenaars. Van 28 september tot 2 december konden kunst-en muziekliefhebbers een bezoek brengen en deelnemen aan deze multidisciplinaire ervaring bij TENT Rotterdam.
Eind 2019 ging Sabrina i.s.m. het ‘Jazz orchestra of the Concertgebouw’ o.l.v. Dennis Mackrel de theaters in met een nieuwe show rondom het leven en de muziek van haar grote inspiratie ‘Nina Simone’. Na een succesvolle tour volgde er shows in Moskou, Italie en China. In 2022 stond ze wederom in het theater met het Jazz Orchestra. Dit jaar is de zangeres op tour geweest door verschillende Nederlandse steden.

Bekijk de video
SOUL STAGE
Terug naar het programma