2Blu4u heeft zaterdag in het Lelystadse Theater Posa de SeaBottom Music Award gewonnen. Naast de felbegeerde award winnen zij ook 30 minuten speeltijd op het SeaBottom festival.

Uit de verschillende inzendingen werden door het bestuur vijf artiesten/bands geselecteerd om zaterdag te komen spelen voor een professionele jury bestaande uit Shireen Poelstra (zangeres Amsterdam UMC Bigband en Bertus Bigband), Sietze Huisman (drummer van The Pact) en Govert Veltkamp (Bassist bij Parisien). De bands kregen ieder 15 minuten speeltijd. Na een paar energieke en vooral erg gevarieerde optredens, waarbij de artiesten echt alles uit de kast haalden, werd uiteindelijk 2Blu4u de winnaar.

Vijf heel verschillende optredens
Het waren vijf heel verschillende optredens. Verrassend kan je wel zeggen. Voorheen programmeerde het SeaBottom festival puur jazzmuziek, maar sinds een aantal jaar zijn daar funk, soul en R&B aan toegevoegd om zo toegankelijk te zijn voor een breder publiek. Duo Clueless deed de aftrap; een jazzy duo met mooie samenzang en easy listening liedjes. Pauline Koning toonde een prachtige combinatie van Arabische zang en dans, of zoals ze het zelf noemt: Arabisch-Westerse Fusion. Vervolgens werd de zaal even flink wakker geschud door Portland Rider. Rauwe rock, met een vleugje indie en americana. Echte podiumbeesten met veel publieksinteractie. Als vierde trad 2Blu4U op, een coverband met een heel eigen interpretatie van bekende nummers. Fantastisch op elkaar ingespeeld en vooral de stem van de zangeres, een combinatie van Alison Moyet en Joe Cocker, sprong er bovenuit. Q-tiz trad als laatste op. Een achtkoppige band uit Lelystad, met enthousiaste, zeer getalenteerde jonge leden. Het door de zangeres geschreven eigen nummer gaf iedereen kippenvel.

Join-the-Party: kom naar het BModesto SeaBottom festival
Het BModesto SeaBottom festival heeft dit jaar (naast de winnaar van de Music Award) weer een geweldige programmering, waar je de hele avond, van zaal naar zaal, je hart kan ophalen bij verschillende optredens en artiesten. Denk bijvoorbeeld aan Sven Hammond, Mell & Vintage Future, The Pact met Selina Albright en Sabrina Starke. Het SeaBottom Festival vindt plaats op zaterdag 16 september in de vijf zalen van het Agora Theater in Lelystad. Kaarten zijn te koop via de website van het Agora theater.